sâmbătă, 8 martie 2014

Mama mea

Există pe lumea asta o iubire ce nu poate fi descrisă în cuvinte, ce nu poate fi condiționată de nicio acțiune, pentru că ea trăiește dincolo de trup. Este ceva ce reușește să-ți aline orice durere cu o atingere, un cuvânt rostit de la distanță sau un sfat dat de demult. E persoana pe care o iubești cel mai mult, o cerți cel mai tare, o pupi cu adevărat și pe care nu ai înlocui-o pentru nimic în lume.  

***

Mama mea este cea mai puternică mamă din  lume.
E frumoasă, e cochetă și are un gust remarcabil la rochiile elegante.
Gătește rar, dar bun. Face cele mai bune rulouri de vită.
E modernă, le are cu tehnologia și-mi citește blogul regulat.
E și deșteaptă, uneori mult prea dedicată meseriei.
Este una din puținii invățători care și-au păstrat simțul didactic, dorința și energia de a-i învăța pe copii ce sunt cuvintele.
A știut cum să mă păstreze cea mai bună prietenă a ei până astăzi.
Are atât de multă grijă de noi, încât de cele mai multe ori uită să aibă grijă și de ea.
Îi place să îmi poarte hainele, cizmele, balerinii. 
Mai uită uneori să mă sune. Mă supăr. O sun și îmi trece.
E harnică  și leneșă.

***

Astăzi este ziua femeilor de pretutindeni. E și ziua ta, e și ziua mea. Aș fi ipocrită să spun că nu cred în 8 martie. Cred! Dar iubirea ce ți-o port e în inima mea în fiecare clipă din zi, indiferent de ce se întâmplă în jur. Așa că îți urăm amândoi, și eu și Andi, un sincer La mulți ani, mami!
 

joi, 27 februarie 2014

Nădejde

Nu am cunoscut prea multe persoane ca tine, care să mă atragă cu o singură privire și care să-mi imprime în minte atât de limpede primul sărut. Mă surprind în fiecare zi privindu-te, zâmbind ca un copil, în timp ce gândurile mele construiesc un viitor de basm în care protagoniștii se iubesc fără rețineri și fără secrete. Este incredibil cum poți faci să dispară orice îngrijorare cu două cuvinte, o promisiune de iubire ce mă face să tremur de fiecare dată. Ești al meu, așa cum îmi șoptești în fiecare seară.
Am încetat demult să mai măsor iubirea în mesaje și apeluri, sau  în dorința arzătoare de a primi cadouri mereu și mereu. 
Acum știu că mă iubești. 
Și nu pentru că mi-o spui în fiecare oră din zi. 
Ci pentru că îmi arăți ce e iubirea pentru tine.
Pentru că tot ce faci e pentru mine. 
Mi-ai demonstrat că dragostea este acel moment perfect ce nu ai vrea să se încheie niciodată. Că iubire necondiționată există dincolo de cuvinte. Și mai ales, m-ai făcut să mă simt frumoasă, cea mai frumoasă.

duminică, 2 februarie 2014

Luxul exterior. Știi ce e?

Toți căutăm o formă sau alta de afecțiune. Vrem să ne simțim iubiți, respectați și importanți pentru cineva anume, unii chiar pentru toți cei din jur. Încercăm să părem fericiți, ne zgârcim cu amintirile triste, făcând loc bancurilor de prost gust și poveștilor mincinoase ce se vor a fi amuzante. Un zâmbet și-o promisiune, asta căutăm.

Femeile nu sunt cu mult diferite decât bărbații. Vor respect și iubire necondiționată. Cer chiar atât de mult? Pentru unii este, este greu să oferi. Unii vor să primească totul ambalat într-un body dantelat și o mașină scumpă. Este clar că pentru ei nu e important câte cărți citite ai la activ, sau câte știi despre filosofia antică, ci luxul exterior.

Știți ce e luxul exterior? Ține și el tot de calitate, dar e vorba de calitatea rujului, a fondului de ten, a salonului la care mergi pentru manichiură de două ori pe săptămână, a extensiilor și a pantofilor negri pe zăpada contrastantă. Da, e o adevărată bijuterie! Știu că nu mai are rost să repet aceleași texte vechi despre frumusețea trecătoare și risipa banilor necinstiți, dar cred că e o dovadă nemărginită de maturitate să poți conștientiza, la un moment dat în viață (de preferabil nu prea târziu) că aceste lucruri ne dictează viața. Alegem după cantitate și după aparențe. Uităm de fericirea eternă în favoarea uneia artificale, de scurtă durată.

Sunt de acord, trebuie să trăim clipa. Să ne construim amintiri și să renunțăm la regrete. Dar din momentul în care ai adoptat un astfel de stil de viață, trebuie să înveți ce înseamnă termenul de moderație, pentru că, la un moment dat, îți va salva viața!

PS:


marți, 21 ianuarie 2014

Sesiune

Sfârșitul lui ianuarie - începutul lui februarie este perioada cu cea mai mare intensitate intelectuală. Ne facem că învățăm, deși mintea e cu totul în altă parte. Mintea mea e la reducerile de iarnă, la mica vacanță semestrială din februarie și la licență. Am 4 examene, dar teorie cât pentru 8. Îmi plâng de milă de câte ori am ocazia și fac orice altceva numai de învățat nu mă ocup. Parcă toate serialele mele preferate și-au reluat apariția episoadelor, toate filmele bune ies acum și reeducerileee!!!!
Ei bine, nu pot decât să vă urez spor la învățat și baftă la inspirat!

marți, 7 ianuarie 2014

Torid

mă atingeai din priviri de sus până jos
și îți vedeam buzele cum se mișcă într-un
continuu ,,te iubesc”.
Refuzai să crezi că sclipirea ochilor mei
nu mai oglindește de mult iubirea timidă de septembrie
ce ne învăluia trupurile

simțeam cum fiecare vis al existenței mele
tânjește după tine,
cum fiecare gând se roagă să-i oferi satisfacția
de a mai asculta încă o minciună, măcar o minciună mai voiam
Una așa cum numai tu știi să le spui.
Să mă îmbeți cu povești furate din basme
ce promit un viitor de prințesă îmbrăcată în Prada
și un prinț încătușat.

Mă certai când buzele-mi rămâneau amuțite zile întregi,
când uitam să visez
și când te așteptam îmbrăcată.
Tu n-ai știut, însă, că basmele moderne încep cu mine
și se termină sub o plapumă din fulgi călduroasă în mijlocul verii

luni, 6 ianuarie 2014

Viața de blogger

Sunt la început de aproape 3-4 ani în această lume a blogging-ului. Nu  pot spune dacă e greu sau ușor, simt numai că îmi place să fac asta și că vreau să fac asta în continuare.

Ceea ce îmi dă cele mai multe bătăi de cap este faptul că nu mi-am definit încă un stil clar al blogului. Acum scriu de toate și despre toate: de la creații literare și recenzii de filme, la sfaturi despre cadouri și ultimele tendințe în modă.

Întrebarea esențială este ce trebuie să fac ca oamenii să îmi citească blogul? Cum îl pot face cunoscut? Ei bine, acum intră în discuție grupurile de facebook dedicate bloggerilor și site-uri de promovare precum promovare-socialmedia.ro  care ne pot ajuta să dzvoltăm această pasiune în ceva productiv. 

Promovare social media este un site destul de cunoscut care le oferă firmelor, companiilor  începătoare, avansate și premium posibilitatea de a-și face afacerea cunoscută pe mai multe rețele de socializare: Facebook, Twitter, Google +.

De asemenea, pe site la rubrica ,,blog” poți găsi foarte multe informatii despre cum să folosești Google +, Twitter, sau de ce să alegi promovarea prin social media.
Este un mod destul de ușor de a-ți face cunoscut blogul (în cazul meu), afacerea, sau comunitatea din care faci parte. În plus, în prezent au o campanie numită Fani Facebook Gratis care oferă posibilitatea de a strânge 250 de noi susținători ai paginii tale de Facebook. Mai multe detalii aici.



10 motive pentru care iubesc Bucureștiul

Acum câțiva ani m-am mutat în București pentru facultate. Am ales acest oraș din motive subiective: iubitul meu era deja la facultate aici, fratele meu a făcut facultatea aici și, în plus, cele mai bune Universități se găsesc tot aici (Thumbs up for the University of Bucharest :). Ei bine, în acești aproape 2 ani și jumătate de trai în București, la cămin și la Facultatea de Litere, am învățat să iubesc orașul din 10 motive:

1. Cinematograful. Nu știu dacă toate, dar majoritatea Mall-urilor au cinematografe aranjate modern, cu niște săli mari și bine construite. Întotdeauna au fel de fel de oferte pentru studenți și difuzează cele mai noi și mai bune filme apărute. Singurul lucru care nu-mi place e faptul că popcornul și produsele de la bar sunt excesiv de scumpe și nici nu ai voie să intri cu dulciuri și suc/apă de acasă.

2. Libertate de expresie. Datorită fluxului mare de persoane, ai posibilitatea de a te pierde în mulțime. În București, diversitatea este la ea acasă. Oamenii sunt liberi să se exprime și să se exteriorizeze prin orice formă vor: vestimentație, coafură, machiaj, atitudine. Pentru cineva open-minded, asta e un adevărat paradis: diminuarea generației copy-paste și creșterea unui interes covârșitor în individualizare, în diferențiere.

3. Nu te plictisești niciodată. În București ai ce face. Dacă ești clubber, ai Regia. Dacă ești cinefil, ai cinematografe destule. Dacă iubești plimbările în aer liber, ai Cișmigiu, Herăstrău și chiar parcul de la Politehnica. Dacă ești cititor înrăit ai Biblioteca Metropolitană București, ai BCUB, Biblioteca Academiei Române. Dacă-ți place să mergi bowling - poți! Și dacă ești shopaholic îți spun din propria experiență că Bucureștiul nu e un oraș în care te poți trata. Fugi cât mai repede în munți, sau la Vâlcea:))

4. Aglomerația. Pentru cei mai mulți, asta e un defect. Dar eu am ajuns să iubesc aglomerația, să simt că fac parte din frenezia orașului, pot să fiu acolo, în mijlocul mulțimii grăbite. La metrou, în RATB, la coadă la bilete, în Mall-uri, peste tot sunt oameni de toate naționalitățile, de toate culorile și de toate plăcerile:)

5. Bucureștiul fuge. Aici, parcă toți oamenii sunt dați pe fast-forward. Fiecare se grăbește în felul lui: unii merg repede, alții aleargă, se strecoară prin mulțime ca niște șoareci într-o cușcă. Nu știi niciodată dacă bucureștenii aleargă spre ceva sau fug de altceva.

6. Oportunități. Indiferent de vârstă și de domeniu, oportunitățile tind să apară atunci când ai mai mult sau mai puțin nevoie de ele. Dacă nu apar, le poți căuta  pe internet, pe forumuri, pe pereții clădirilor și pe banerele de la metrou. În București poți începe o carieră mult mai ușor, poți urma un internship și poți găsi joburi part-time în fiecare peroadă a anului.

7. Evenimente. Bucureștiul e orașul evenimentelor. Cele mai tari concerte se țin aici. De la cele mai exclusiviste petreceri mondene la stand-up comedy și piese de teatru în pub-uri. Putem vorbi și de nenumărate cursuri și ateliere de lucru din toate domeniile unde poți cunoaște o mulțime de oameni care-ți împărtășesc pasiunile.

8. Drive through, 24 h. Ce înseamnă? Înseamnă că poți mânca fast food la orice oră vrei, fie că e zi sau noapte. Cred că asta e motivul care mă face cea mai fericită. Restul motivelor mă hrănesc spiritual și intelectual, acesta însă a reușit de fiecare dată să umple un gol care nu-mi dădea pace:)

9. Parfumul interbelic. Literatura și arhitectura interbelică m-au încântat întotdeauna prin grandoare și spirit modernist. În București există multe construcții moderniste din această perioadă care pot fi vizitate oricând și care îi oferă orașului o notă istorică profundă.

10. Entuziasmul rece. Bucureștiul este un oraș al extremităților. La metrou te lovești oameni triști cu priviri reci care nu-ți transmit nimic. În mall-uri te lovești de oameni veseli, cu chef de viață, care nu mai aleargă, ci se plimbă liniștiți și împliniți(sau poate așa sunt doar eu). În cluburi de lovești de tineri ferici și incitați, care râd și se simt bine. În cârciumi te lovești de oameni melancolici și visători. În RATB de lovești de oameni și atât.

Voi de ce iubiți Bucureștiul?


sâmbătă, 4 ianuarie 2014

My Favorite Post-Holiday Sale Items

Acum că Sărbătorile de iarnă au trecut (mult prea repede, aș putea adăuga) a venit perioada reducerilor. Toate magazinele ne încântă în fiecare Ianuarie cu reduceri de până la 50% la  colecția de iarnă. E ocazia perfectă să ne cumpărăm toate obiectele vestimentare pe care nu ni le-am putut permite până acum. Eu deja am intrat pe unele site-uri oficiale și am pus ochii pe câteva lucruri frumoase. Numai că nici nu știu la ce să mă uit: la puloverele groase de iarnă și la bocanci, sau la rochițe și botine? 
Vouă ce vă place să vă cumpărați în perioada asta de la reduceri?:)