1. Cinematograful. Nu știu dacă toate, dar majoritatea Mall-urilor au cinematografe aranjate modern, cu niște săli mari și bine construite. Întotdeauna au fel de fel de oferte pentru studenți și difuzează cele mai noi și mai bune filme apărute. Singurul lucru care nu-mi place e faptul că popcornul și produsele de la bar sunt excesiv de scumpe și nici nu ai voie să intri cu dulciuri și suc/apă de acasă.
2. Libertate de expresie. Datorită fluxului mare de persoane, ai posibilitatea de a te pierde în mulțime. În București, diversitatea este la ea acasă. Oamenii sunt liberi să se exprime și să se exteriorizeze prin orice formă vor: vestimentație, coafură, machiaj, atitudine. Pentru cineva open-minded, asta e un adevărat paradis: diminuarea generației copy-paste și creșterea unui interes covârșitor în individualizare, în diferențiere.
3. Nu te plictisești niciodată. În București ai ce face. Dacă ești clubber, ai Regia. Dacă ești cinefil, ai cinematografe destule. Dacă iubești plimbările în aer liber, ai Cișmigiu, Herăstrău și chiar parcul de la Politehnica. Dacă ești cititor înrăit ai Biblioteca Metropolitană București, ai BCUB, Biblioteca Academiei Române. Dacă-ți place să mergi bowling - poți! Și dacă ești shopaholic îți spun din propria experiență că Bucureștiul nu e un oraș în care te poți trata. Fugi cât mai repede în munți, sau la Vâlcea:))
4. Aglomerația. Pentru cei mai mulți, asta e un defect. Dar eu am ajuns să iubesc aglomerația, să simt că fac parte din frenezia orașului, pot să fiu acolo, în mijlocul mulțimii grăbite. La metrou, în RATB, la coadă la bilete, în Mall-uri, peste tot sunt oameni de toate naționalitățile, de toate culorile și de toate plăcerile:)
5. Bucureștiul fuge. Aici, parcă toți oamenii sunt dați pe fast-forward. Fiecare se grăbește în felul lui: unii merg repede, alții aleargă, se strecoară prin mulțime ca niște șoareci într-o cușcă. Nu știi niciodată dacă bucureștenii aleargă spre ceva sau fug de altceva.
6. Oportunități. Indiferent de vârstă și de domeniu, oportunitățile tind să apară atunci când ai mai mult sau mai puțin nevoie de ele. Dacă nu apar, le poți căuta pe internet, pe forumuri, pe pereții clădirilor și pe banerele de la metrou. În București poți începe o carieră mult mai ușor, poți urma un internship și poți găsi joburi part-time în fiecare peroadă a anului.
7. Evenimente. Bucureștiul e orașul evenimentelor. Cele mai tari concerte se țin aici. De la cele mai exclusiviste petreceri mondene la stand-up comedy și piese de teatru în pub-uri. Putem vorbi și de nenumărate cursuri și ateliere de lucru din toate domeniile unde poți cunoaște o mulțime de oameni care-ți împărtășesc pasiunile.
8. Drive through, 24 h. Ce înseamnă? Înseamnă că poți mânca fast food la orice oră vrei, fie că e zi sau noapte. Cred că asta e motivul care mă face cea mai fericită. Restul motivelor mă hrănesc spiritual și intelectual, acesta însă a reușit de fiecare dată să umple un gol care nu-mi dădea pace:)
9. Parfumul interbelic. Literatura și arhitectura interbelică m-au încântat întotdeauna prin grandoare și spirit modernist. În București există multe construcții moderniste din această perioadă care pot fi vizitate oricând și care îi oferă orașului o notă istorică profundă.
10. Entuziasmul rece. Bucureștiul este un oraș al extremităților. La metrou te lovești oameni triști cu priviri reci care nu-ți transmit nimic. În mall-uri te lovești de oameni veseli, cu chef de viață, care nu mai aleargă, ci se plimbă liniștiți și împliniți(sau poate așa sunt doar eu). În cluburi de lovești de tineri ferici și incitați, care râd și se simt bine. În cârciumi te lovești de oameni melancolici și visători. În RATB de lovești de oameni și atât.
Voi de ce iubiți Bucureștiul?
3 comentarii:
La punctul 4 m-ai pierdut, dar compensezi cu 6 si 7 :) Spor!
Stiu ca probabil sunt singura careia ii place aglomeratia. Dar am explicat de ce :))
... De ce nu ne place? :))
Trimiteți un comentariu