sâmbătă, 29 decembrie 2007

ADOLESCENŢA


Toti “maturii” spun ca adolescentii nu au greutatile ce ti le “arunca” viata in fata si peste care trebuie sa treci cu fruntea sus.Nu,nu avem probleme atat de grave,cel putin unii dintre noi-mai sunt si acele persoane”batute de soarta” cum spun “oamenii buni”,dar avem si noi greutatile varstei.
Ca sa fiu mai explicita in legatura cu adolescenta,as dori sa va prezint cateva studii facute de cercetatorii straini depre adolescenta,si tot ce contine aceasta.
"Abigail Baird, un specialist in stiintele congnitiei de la colegiul Dartmouth si colegul ei Jonathan Fugelsang au conceput un test pentru a determina capacitatea de a evalua gradul de risc al unei situatii. S-au afisaat pe un ecran, atat adolescentilor cat si adultilor, o serie de scenarii precum mancatul unei salate sau inotul cu rechinii, iar apoi li s-a cerut sa spuna daca actiunea era periculoasa sau nu.
Cercetatorii au descoperit ca dureaza mai mult ca o persoana sa eticheteze o situatie drept "periculoasa" decat sa o eticheteze drept "nepericuloasa". Insa, in cazul adultilor dinferenta de timp dintre "periculoasa" si "nepericuloasa" e de 1,6 secunde in timp ce la adolescenti e de 1,75 secunde"
Din punctul meu de vedere,oamenii au incercat mereu sa treaca de barierele existentei si sa demonstreze ca e ca ei.Aici este vorba de o boala foarte foarte grava,si contagioasa, uneori:”Incapatanare cronica specifia speciei numita Homo Sapiens ”.Aveti grija,feriti-va!S-a dovedit a fi foarte periculoasa,poate face “crima de om”.
Acum fiecare poate sa-si spuna parerea........

2 comentarii:

Grațiela spunea...

Adolescentii sunt batuti in cap :)) (sorry ca sunt rea, dar ma vad pe mine :)) )
Ce pot sa spun? Cei ce spun ca noi nu avem griji ori sunt prosti ori inconstienti ori prea plini de ei.. sau au fost lichele la viata lor...

Unknown spunea...

:)))...ori sunt batrani:))))